Povestea Fructos

…sau cum o idee a devenit realitate…

 

 

Povestea noastră începe în anul 2016, când proiectul „ Fructos” s-a numărat printre cele 10 proiecte câștigătoare în cadrul competiței de antreprenoriat social, „Fabricat în Țara lui Andrei.”

 Întreprinderea ne reprezintă, ne susține valorile și convingerile proprii, precum implicarea în comunitățile rurale din România, dorința de a avea un impact pozitiv asupra vieții persoanelor vulnerabile și aspirația spre a crea produse gustoase și de calitate, preparate prin metode tradiționale și din resurse locale.

Micuțul noastru atelier unde preparăm cele mai naturale bunătăți, este situată în satul Gura Ocniței din județul Dâmbovița.  Dulcețurile sunt preparate în totalitate manual, în loturi mici, doar din ingrediente proaspete, atent selecționate, achiziționate de la localnicii din comuna Gura Ocniței și de la micii producatori locali.

Toate produsele Fructos, sunt 100% naturale, nu conțin conservanți, coloranți, aditivi sau potențiatori de aromă.

Ne propunem să generăm surse de venit suplimentare pentru locuitorii din zonele rurale, prin cultivarea și recoltarea fructelor și legumelor, necesare pregătirii dulcețurilor. Pentru a ne asigura că toate acestea sunt îndeplinite, ne-am oferit sprijinul prin acordarea gratuită a materialului săditor pentru înființarea primelor culturi de arbuști fructiferi, către gospodării producătoare din Gura Ocniței, cât și suport în ceea ce privește modul de plantare și îngrijirea arbuștilor pe termen lung. Pentru a putea genera surse de venit și pentru persoanele defavorizate, care nu deţin terenuri în proprietate, achiziționam de la acestea, fructele colectate din flora spontană. 

Ioana și Dragoș...

  •       Ne dorim să contribuim activ la bunăstarea grupurilor vulnerabile din comunitatea de origine, cu atât mai mult cu cât noi, credem cu tărie că există un potențial uriaș în toate comunitățile rurale din România. Și tu poți fii Fructos și poți schimba ceva în bine, în comunitatea din care faci parte! Împreună putem face diferența.”

Ioana știe că...

  •       „Fructos, este în primul rând despre oameni și pentru oameni!” Iar atunci când faci ceea ce-ți place și crezi cu toată ființa în ideea ta și în oamenii cu care lucrezi, la sfarsit de zi, nu ai cum să nu fi fericit cu ceea ce ai realizat.

Dragoș știe că...

  •       „o companie este tot atat de puternică precum comunitatea în care se dezvoltă. Între cele două există o codependență strânsă: o comunitate fără afaceri își pierde identitatea și tinerii, dar și o afacere fără comunitate își pierde originile și pilonii principali de stabilitate.”

Fructos.ro, este o întreprindere socială finanțată de OMV Petrom,  în cadrul competiției Fabricat în Țara lui Andrei. „Fabricat în Țara lui Andrei”,  este cea mai mare competiție de afaceri sociale din România, organizată de OMV Petrom, în parteneriat cu Fundația NESst.