Termeni și Condiții Generale

 

 

Bun venit pe www.fructos.ro

 

Accesarea și folosirea acestui magazin online, implică acceptarea de catre dumneavoastră a termenilor și condițiilor de mai jos. Pentru utilizarea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor.

Magazinul online www.fructos.ro este administrat de S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L., cu sediul social in Strada Poștei Numar 75, Cam.1, Sat Vulcana-Pandele, Comuna Vulcana-Pandele, Județ Dâmbovița, avand codul de inregistrare fiscala 36262215, înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J15/700/2016.

S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L., depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informațiilor afișate in magazinul nostru online.

Cu toate acestea, având in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, precizăm că imaginea produselor este cu caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini, din cauza modificarii caracteristicilor fructelor, fara notificare prealabilă de catre producator. De asemenea, unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz. Promotiile si ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Informatii despre produse

Toate produsele afișate in magazinul online www.fructos.ro sunt însoțite de o scurtă descriere care cuprinde informații generale referitoare la caracteristicile acestora, mod de utilizare și ingredientele conținute. Fotografiile de produs sunt cu titlu de prezentare, produsele livrate putând diferi ușor de acestea, în ceea ce privește culoarea si aspectul.

 1. Definiții

Utilizator: persoana care acceseaza magazinul nostru online, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Termenii si Condițiile de Utilizare, prin finalizarea procesului de inregistrare.

Vânzător: S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L., avand sediul social in Strada Poștei Numar 75, Cam.1, Sat Vulcana-Pandele, Comuna Vulcana-Pandele, Județ Dâmbovița, având codul de înregistrare 36262215, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J15/700/2016.

Cumparator/client: utilizatorul care inițiază și finalizează o comandă pe www.fructos.ro

Comandă: document electronic, generat ca urmare a accesarii magazinului online de catre un cumpărător, ce intervine ca forma contractuala intre S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L. si acesta din urma.

Contract: o comandă confirmată de catre S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L prin care suntem de acord să livrăm cumpărătorului produsele solicitate de acesta, iar clientul este de acord să efectueze plata acestora.

Termeni si condiții: - înțelegerea contractuală dintre vânzator și client în conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Clientul accepta termenii în care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comandă ce genereaza efecte juridice de la momentul finalizarii contractului de achiziție. Clientul se obliga sa ia cunostinta de prezentele conditii, conditii pe care se consideră că le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii către vânzător. Renunțarea la contract se poate face in conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanță.

 

 1. Comanda prin  intermediul site-ului

Prin lansarea unei comenzi pe www.fructos.ro, cumpărătorul este de acord sa fie contactat (telefonic/ e-mail) de catre reprezentanții magazinului.

Daca www.fructos.ro confirmă executarea unei comenzi, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptare comenzii de catre compania noastră se consideră finalizată atunci cand exista o confirmare electronică (e-mail/telefonic) de către un reprezentant al magazinului către cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea cumpărătorului.

Manufactura de Bunătăți S.R.L. nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui contract. Contractul intra in vigoare doar la confirmarea comenzii de către reprezentanții societății.

Prezentele termene si condiții generale de vânzare vor sta la baza contactului astfel încheiat.

 

 1. Obiectul contractului

Obiectul contractului îl constituie produsul/produsele cu privire la care cumparatorul și-a exprimat opțiunea de a le achiziționa, prin generarea unei comenzi pe www.fructos.ro,confirmată de catre un reprezentant al companiei noastre.

 

 1. Preț

Prețul produsului/produselor este acela afișat pe www.fructos.ro. Acesta poate fi modificat în orice moment, fără preaviz. Excepție fac doar comenzile ce au fost deja lansate. Modificările prețurilor nu se aplica retroactiv. In anumite situații, Manufactura de Bunătăți S.R.L. atenționează cumpărătorul, ca urmare a unor disfuncționalităti ale magazinului online sau erori, pretul afișat, poate să nu fie cel real. În aceste cazuri,Manufactura de Bunătăți SRL va informa cumpărătorul asupra prețului corect.

Prețul include TVA precum și orice altă taxă dar nu include cheltuielile de livrare.

 

 1. Modalitate de livrare

Manufactura de Bunătăți SRL își va îndeplini obligatiile contractuale în termen de maxim 7 zile de la data la care a comunicat cumparatorului mesajul de confirmare referitor la comandă. In cazul in care produsul nu este diponibil, Manufactura de Bunătăți SRL va informa clientul despre această situație.

Produsul va fi livrat  prin serviciile de curierat rapid Fan Curier/ Urgent Cargus, conform opțiunii cumpărătorului.

 

 1. Modalitate de plată

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate in comandă. Manufactura de Bunătăți SRL va emite catre cumparator o factură pentru produsele ce urmeaza a fi livrate, obligația cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

1. plată în numerar la livrarea produselor (ramburs)

2. plată online cu cardul bancar, securizată prin MobilePay

 

 1. Modalitati si costuri de expediere

 

 • Tariful de livrare variaza in functie de cantitate/ greutatea coletului/ kg suplimentare( dupa recantarire)/ km suplimentari, etc.pentru comenzi a caror valoare este mai mică de 150 de lei.
 • Comenzile mai mari de 150 de lei beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT prin Urgent Cargus
 • Termenul de livrare este de 2-6 zile lucratoare din momentul expedierii coletului.
 • Livrarea coletelor sambăt este posibilă dar nu poate fi garantată.
 • Livrare se face in sistem Door to Door (coletul este livrat direct la dumneavoastră acasă)
 • Coletul dumneavoastră este depozitat în vederea livrării timp de maxim 5 zile de către Curierul Rapid. În cazul în care nu ridicați coletul în acest interval, acesta va fi returnat către compania noastră.

Ca măsură restrictivă pentru clienții ce nu ridică produsele comandate, ne rezervăm dreptul de a nu mai expedia noi comenzi fără ca plata acestora să fie efectuată integral în avans.

 

 1. Confidențialitatea și securitatea datelor personale

Datele dumneavoastră personale sunt confidențiale.Fructos.ro se angajează să respecte cu strictețe confidențialitatea datelor dumneavostră. Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numărul de telefon, adresa (domiciliu/reședința), email, data nașterii. Prin completarea formularului de înscriere de pe site, declarați că sunteți de acord ca numele și datele dvs. personale să intre în baza de date a vânzătorului, care își rezervă dreptul de a prelucra, publica, utiliza pentru actiuni de reclamă, marketing și publicitate informatiile mai sus menționate, fară alte obligații și plați ulterioare față de persoana dvs.

Datele prelucrate

Societatea noastra va prelucra urmatoarele date cu caracter personal:

 • numele si prenumele
 • data si locul nașterii
 • telefon/fax/email
 • adresa sau resedinta

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari, cu consimtamantul clientului: persoanei vizate.

Autoritatile publice carora li se comunica date in cadrul unei competente speciale de ancheta nu vor fi considerate destinatari si in consecinta, nu va fi necesar consimtamantul persoanei vizate (de ex.: datele personale solicitate de instantele de judecata, procurori, organe de urmarire penala, daca sunt necesare desfasurarii unei anchete).

Prelucrarea datelor cu caracter special prevăzute la art. 7 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 677/2001, respectiv a prelucrarii codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, sunt strict limitate la cazurile prevăzute de lege. Prelucrările de date cu caracter personal se efectuează numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul, în mod expres şi neechivoc, pentru acea prelucrare.

 

8.1. Consimţământul nu este necesar în următoarele cazuri:

 • când prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract sau antecontract la care persoana vizată este parte ori în vederea luării unor măsuri, la cererea acesteia, înaintea încheierii unui contract sau antecontract;
 • când prelucrarea este necesară în vederea protejării vieţii, integrităţii fizice sau sănătăţii persoanei vizate ori a unei alte persoane ameninţate;
 • când prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale a operatorului;
 • când prelucrarea este necesară în vederea aducerii la îndeplinire a unor măsuri de interes public sau care vizează exercitarea prerogativelor de autoritate publică cu care este investit operatorul sau terţul căruia îi sunt dezvăluite datele;
 • când prelucrarea este necesară în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau terţului căruia îi sunt dezvăluite datele cu condiţia ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate;
 • când prelucrarea priveşte datele obţinute din documente accesibile publicului, conform legii
 • când prelucrarea este făcută exclusiv în scopuri statistice, de cercetare istorică sau ştiinţifică, iar datele rămân anonime pe toată durata prelucrării.

 

8.2. Dreptul de intervenţie asupra datelor

 

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L, la cerere şi în mod gratuit:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;

b) transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă Legii 677/2001

Pentru interventia asupra datelor persoana vizată va înainta S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

 S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L.,este obligat să comunice măsurile referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii

 

8.3. Dreptul de opoziţie

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit şi fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terţ, sau să fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.

În vederea exercitării drepturilor persoana vizată va înainta S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

 S.C. Manufactura de BunătățiS.R.L este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în termen de 30 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 

 8.4. Încheierea operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele prelucrate vor fi stocate, conform art. 4 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 677/2001, pe durata necesară realizării scopurilor în vederea cărora au fost colectate şi ulterior prelucrate.

Aceasta poate fi, după caz:

 • durata valabilităţii contractului încheiat cu persoana vizată pentru furnizarea serviciilor operatorului şi pentru perioada de arhivare a acestora, stabilită prin acte normative;
 • perioada necesară colectării datelor/recuperării creanţelor;

În ceea ce priveşte ştergerea, distrugerea şi arhivarea, procedura internă şi modalităţile de realizare a acestor operaţiuni, se stabilesc de către fiecare operator, cu excepţia procedurii care se desfăşoară potrivit prevederilor legale privind arhivele naţionale. S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L, datorită activităţii pe care o desfăşoară, este obligată, în baza unor dispoziţii legale speciale, să păstreze datele o anumită perioadă de timp, dar după expirarea acesteia trebuie să procedeze în una din modalităţile prevăzute mai sus.

În cazul transferului datelor către alt operator, este necesar ca operatorul iniţial să garanteze că prelucrările efectuate de terţ au scopuri similare cu prelucrarea iniţială. În acest caz, societatea noastră este obligată ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenţionează dezvăluirea acestora către terţi, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate, informaţiile prevăzute la art. 12 alin. (1) din Legea nr. 677/2001.

 

8.5.Securitatea informatiilor

Va atragem atentia in privinta comunicatiilor pe Internet, cum ar fi e-mailul, care nu sunt securizate decat in urma incriptarii. Informatia pe care o puneti la dispozitie ar putea fi rutata printr-un numar de servere inainte de a ajunge la destinatie - aceasta este natura Internetului. Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru accesul neautorizat sau pierderea informatiilor personale care este in afara controlului sau.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestei declaratii de confidentialitate in orice moment ca raspuns la schimbarile intervenite in legislatia in vigoare.

 

8.6. Măsuri luate pentru asigurarea securităţii prelucrării

 S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L ia toate măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat.

 • Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar din conducerea unitatii (administratori,director economic,director de marketing), fiecare dintre acestia acceaza baza de date cu propriul nume de cont si parola (dupa 3 introduceri gresite a parolei contul se blocheaza). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea . In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
 • Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de servici;
 • Orice operatiune de colectare si/sau modificare a datelor cu caracter personal de catre utilizatori sunt inregistrate permanent (se inregistreaza utilizatorul, data, ora si tipul modificarii); de asemenea sunt inregistrate si toate logarile si delogarile tuturor utilizatorilor la baza de date;
 • La intervale de timp (3 luni) se efectueaza o copie de siguranta a bazei de date;
 • Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt in incaperi la care accesul este restrictionat; unitatile de calcul au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi (ESET Endpoint Security).Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pt aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare (facturi, avize de insotire a marfii, contracte comerciale).
 • Accesul în sediul societăţii este monitorizat video şi dotat cu sistem de alarmă, iar datele cu caracter personal sunt stocate electronic în fişiere securizate, protejate de parolă. Informaţiile pe suport de hârtie sunt păstrate în dosare speciale, la care au acces doar angajaţii societăţii, cărora le incumbă obligaţia de confidenţialitate.

 

 1. Politica de retur - Produse care nu pot fi returnate

Nu pot fi returnate urmatoarele tipuri de produse:

-      produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care nu au fost sigilate de consumator;

Pentru aceste tipuri de produse nu exista un drept de retragere conform art. 16 din OUG 34/2014.

 

 1. Litigii

Prin folosirea site-ului www.fructos.ro, utilizatorul se declară de acord asupra faptului ca legile române vor guverna Termenii și condițiile de utilizare și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizatori și administratorii Fructos.ro sau asociații/partenerii acestuia. În cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanță, în conformitate cu legile române în vigoare.

 1. Contul de utilizator

În calitate de utilizator al site-ului fructos.ro, aveţi posibilitatea de a vă crea un cont.

Odată cu înregistrarea dumneavoastră pe site-ul nostru, aveţi obligaţia de a furniza informaţii adevărate, corecte, actuale şi complete despre dumneavoastră. În caz contrar, accesul dumneavoastră la acest site poate fi blocat, pe perioadă determinată sau nedeterminată. Nu sunteți obligat să ne furnizați aceste date, însa refuzul dumneavoastră implică imposibilitatea efectuarii comenzii.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că dumneavoastră sunteţi singurul răspunzator pentru menţinerea confidenţialităţii şi a securităţii contului dumneavoastră. De asemenea, sunteţi singurul răspunzător pentru toate activităţile care se desfăşoară prin intermediul sau în legatură cu contul dumneavoastră şi acceptaţi să notificaţi imediat www.fructos.ro cu privire la orice utilizare neautorizată a contului dumneavoastră sau orice altă încălcare a securităţii.S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L.,nu va răspunde pentru daunele ce rezultă din utilizarea neautorizată a contului dumneavoastră.

 

 1. Disponibilitatea serviciului

S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L, îsi rezerva dreptul de a modifica structura si interfața oricărei pagini a magazinului online www.fructos.ro, în orice moment și la orice interval de timp ales, avand dreptul de a întrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului, fără vreo notificare prealabilă individuală sau generală.

 

 1. Drepturi de proprietate intelectuală

Toate informațiile, produsele sau aplicațiile conținute în acest site sunt proprietatea www.fructos.ro, care își rezervă dreptul de a modifica conținutul și/sau structura site-ului în orice moment și fără nici o informare prealabilă. Toate drepturile referitoare la pagini, fotografii, conținutul și prezentarea site-ului sunt detinute de S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L.. Este interzisă copierea, modificarea, afișarea, distribuirea, transmiterea, publicarea, comercializarea, licențierea, crearea unor materiale derivate sau utilizarea continutului site-ului în orice scop fără confirmarea scrisă din partea www.fructos.ro.

 

 1. Fraudă

Tentativele de acces neautorizat la site incluzând dar nelimitandu-se la orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului www.fructos.ro sau de a afecta performanţele serverului pe care acesta rulează, vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului www.fructos.ro şi vor fi raportate autorităților competente, punând în mişcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care au încercat acest fapt.

 

 1. Comunicare

Vor fi excluse din site sau ignorate păreri sau adresări ce conţin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informaţiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

 

 1. Contact

Fructos.ro publică pe site datele complete și corecte de identificare și contactarea sa de către client sau utilizator. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, utilizatorul permite Fructos.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzând și mijloace electronice.

Completarea parțială sau integrală a formularului de contact și trimiterea acestuia, nu reprezintă în nici un fel un angajament din partea Fructos.ro de a contacta utilizatorul sau clientul.

 

 1.  Legături externe

Prezentul site poate conține legaturi sau trimiteri catre alte site-uri considerate de S.C. Manufactura de Bunătăți S.R.L., utile în legatură cu conținutul site-ului sau și care nu se afla sub controlul sau îndrumarea sa, în cazul utilizarii acestor legături sau trimiteri se vor aplica condițiile generale de utilizare corespunzatoare acelor site-uri. Manufactura de Bunătăți, nu poate garanta, controla actualitatea sau exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terți, la care se face trimitere pe site.

 1. Copyright

Site-ul și toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe, fotografii) sunt apărate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricărui element cuprins în acest site se pedepseste conform legilor în vigoare.

 

 1.  Încetare

Fructos.ro îşi rezervă dreptul de a înceta activitatea site-ului fără vreo notificare prealabilă.

 

 1. Alte clauze

Termenii şi Condiţiile de utilizare expuse în acest document reprezintă Contractul dintre dumneavoastră şi Manufactura de Bunătăți SRL, pe care trebuie să îl acceptaţi şi respectaţi pentru a putea utiliza serviciile noastre online, pe site-ul www.fructos.ro.

Termenii şi Condiţiile din acest Contract înlocuiesc alte înţelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre utilizatorul magazinului online www.fructos.ro. Fructos.ro își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificări ce ar putea afecta site-ul și/sau orice conținut fără notificare prealabilă a utilizatorului sau clientului.

SC Manufactura de Bunătăți SRL nu va putea fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.fructos.ro.

 

 1. Limitare de responsabilitate

Ca urmare a legislatiei in vigoare, magazinul nu are nici o responsabilitate în ceea ce priveste:

 • întarzierile la livrare datorate, curierului sau din alte motive.
 • deteriorările, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului până la destinatar, care cad în sarcina transportatorului.
 • informațiile eronate furnizate de cumparator. Acesta are posibilitatea corectării oricând a datelor personale din contul creat pe site.
 • posibilitatea de a contacta viruși prin accesarea acestui magazin sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promoțional.
 • neplăcerile create de întreruperea accesului în magazin datorate furnizorului de servicii internet (ISP).
 • conținutul sau natura site-urilor prin link-urile cărora un client ajunge în magazin.

 

 1. Dispoziții finale

Ne rezervăm dreptul de a face orice modificări ale acestor termeni și condiții, precum și orice modificări asupra site-ului, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă a utilizatorilor.

S.C. MANUFACTURA DE BUNĂTĂȚI S.R.L.

Punct de lucru: Sat Gura Ocnitei, Comuna Gura Ocnitei, Strada Calea Targovistei Numar 53, Județ Dâmbovița.

Email: atelier@fructos.ro

Reg. Com: J15/700/2016

CUI: 36262215